Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μουσουλμάνοι

                                             ΤΖΑΜΊ
Το τζαμί είναι ο τόπος λατρείας των Μουσουλμάνων , στο τζαμί οι Μουσουλμάνοι πάνε κάθε παρασκευή για να προσκυνήσουν στο τζαμί. 

Μέτα το πρώτο τους  βασικό βήμα και ιερό είναι να βγάλεις τα παπούτσια σου γιατί οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν πως όταν μπαίνουν στο τζαμί επειδή είναι το σπίτι του Θεού  πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου. 
Στο τζαμί όταν μπαίνεις βλέπεις ένα μεγάλο χαλί αυτό το χαλί  είναι Ισλαμικής προέλευσης, αυτό το μεγάλο χαλί έχει ορθογώνια παραλληλόγραμμα τετράγωνα  για να μπορούν να προσκυνήσουν χωρίς να είναι κολλητά κολλητά.
Ο μιναρές είναι κάτι σαν ένα μολύβι όρθιο με μπαλκόνια αυτό ονομάζεται μιναρές στο μιναρέ ανεβαίνει ο (χότζας) ο Ιμάμης και φωνάζει τους πιστούς να έρθουν να προσκυνήσουν τότε μόλις μαζευτούν στο τζαμί ο Ιμάμης προσεύχεται φωνάζοντας πάνω σε αυτό το μπαλονάκι . 
Κάποια μεγαλοπρεπή τζαμί είναι ότι Μπλε Τζαμί ,Το τζαμί Ομμεϋαδών κλπ.
Το τζαμί έχει και την εσοχή που συμβολίζει τη κατεύθυνση της Ιερής πόλης Μέκκα που προς εκείνη τη κατεύθυνση πρέπει να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι. 



 Λίγα λόγια για τους Μουσσουλμάνους στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος Θρησκείες του κόσμου που επιμελέιται ο κύριος Νίκος Τσιαδήμος

Βασίλης Β.Στ΄1

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου