Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Στη μάχη του Πέτα το των αγωνιστών σκοτώθηκε, αρκετοί αιχμαλωτίσθηκαν, ενώ άνοιξε ο δρόμος για την κατάληψη της Ελλάδας καθώς και για την πρώτη πολιορκία του . 68 από τους 93 με τον αρχηγό τους Ανδρέα Δάνια έπεσαν στη μάχη. Η ήττα έκανε τους να συνθηκολογήσουν το Σεπτέμβριο του 1822, εγκαταλείποντας οριστικά το .
Η εξεγέρθηκε Μάιο του 1821. Με ηγεσία τους Φιλικούς Γαζή και Κυριάκο Μπασδέκη, επαναστάτησαν οι κάτοικοι του , ενθαρρυμένοι από την έλευση πλοίων από την . Πολιόρκησαν Βόλο και , αλλά διασκορπίστηκαν όταν κινήθηκε εναντίον τους ο Μαχμούτ Πασάς ή Δράμαλης από την , που ήταν ισχυρή οθωμανική βάση.
Στη ο Εμμανουήλ με ορμητήριο το , ξεσήκωσε και , φτάνοντας μέχρι τα περίχωρα της .
Οι Τούρκοι πολιόρκησαν τη , που είχαν καταφύγει αγωνιστές σμίγοντας με τον αρματολό Τσάμη Καρατάσο και τον πρόκριτο Ζαφειράκη . Τον Απρίλιο του 1822 η πόλη καταστράφηκε και γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, έπεσαν στον γκρεμό της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου